fredag den 23. september 2011

Om en boganmeldelse...

I tirsdags var der sæsonstart på min bogklub på det lokale biblioteket. Vi læser en bog om måneden og mødes derefter og diskuterer den. Månedens bog hed "Tøsetur" af Rikke Franch. Personligt synes jeg, at det er noget værre lo**. Ja, undskyld Rikke Franch, men to stave/slåfejl på den første halve side, samt det flere gange at skrive Susanne i stedet for Susan (navn på en af hovedpersonerne), det er bare ikke godt nok. Og handlingen? Don't get me started.
Damerne i bogklubben var mildest taget heller ikke begejstrede. Som en sagde, "dette er bunden af, hvad vi har læst indtil nu". Og bogklubben har eksisteret i årevis!
Næste måneds bog er Markus Zusaks: Bogtyven. På www.litteratursiden.dk står der bl.a. om bogen:
"Anden verdenskrig, set igennem dødens og en niårig piges øjne, er både en velkendt og en ny historie. Man ved godt, at der blev dræbt millioner, men når man er med på slagmarken og i gaskammeret sammen med ham der skal samle alle sjælene op, bliver fortællingen på sin vis ny og - om muligt - endnu mere grusom. Døden nyder ikke sit overarbejde i 1940'erne."
Det bliver da spas!!! Eller...
Seriøst, så er bogklubbens force helt klart diversiteten i bøgerne og ikke mindst genrene. Men også svagheden, for der kan nu ærligt talt, efter min smag, være langt i mellem de litterære snapse.
Men vores efterfølgende diskussioner er uvurderlige og ofte bliver en bog simpelthen snakket "op". Det er altid en fornøjelse at mødes i bogklubben.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar