torsdag den 23. juni 2011

Om Skt. Hans...

Så er Skt. Hans aften ved at være slut for vores vedkommende. Pigerne, jeg og Morfar har været til sommerfest i Yngstetøsens børnehaven. Her var der et væld af aktiviteter herunder afbrænding af heks. Efterfølgende brændte vi endnu en heks af derhjemme. En heks, der forøvrigt var lavet af en nylonstrømpe, to bambuspinde, nogle gamle strikkede lapper, vat, uld og filt. Hertil et par rulleøjne og et par af Supersælgerens boxershorts (rene, men med hul i). Det hele krydrede jeg med fire heksehyl fra Nytår.
Jeg har funderet lidt over skikken med at brænde en heks af. Jeg synes måske ikke, at det er helt politisk korrekt. Men en Internetsøgning afslørede, at traditionen med at brænde heks af til Skt. Hans tilsyneladende intet har at gøre med de grusomme hekseafbrændinger i 1500 og 1600 tallet. En teori er, at traditionen stammer fra Tyskland, hvor man ved andre højtider symbolsk afbrændte ubehagelige figurer.
Nå men anyways, vi brændte heksen af og hun hylede hele vejen til Blogsbjerg. Bagefter lavede vi pandekager over resterne af hende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar